UNES QUANTES PREGUNTES

El conjunt expositiu és bàsicament eclèctic, cada exposició té un estil que li és propi i que és el que s’ha cregut idoni per definir o concretar la pregunta que sorgeix d’elles. Fer-se preguntes forma part de l’ànima més profunda de l’art i és el que  don sentit a la seva existència com a vehicle d’una recerca intel•lectual, lluny del simple objecte decoratiu.
– a Ripoll el tema del bombardeig sembla demanar un estil expressionista, dur, en blanc i negre, que abriga la pregunta PERQUÈ? PERQUÈ BOMBARDEJAR A UNA POBLACIÓ CIVIL QUE NO OFEREIX CAP RESISTÈNCIA NI ÉS CAP AMENAÇA?
– a Sant Joan “FRONTERA” presenta un tractament minimalista, que ens pregunta QUE ÉS? O QUIN TRET DEFINEIX UNA FRONTERA?
– a Sant Pau, amb el títol “BANDERES”, és presenta un  expressionisme més acolorit que ens vol preguntar PERQUÈ I COM HI HEM ARRIBAT AQUÍ?  ENS PODEM AGRUPAR PER DESTRUIR I NO PER CONSTRUIR EL FUTUR? I ara vistos els últims fets podríem ampliar amb la de: FINS ON  POT ARRIBAR L’ESTUPIDESA HUMANA?
-a Camprodon, la sèrie “EL GRAN BLANC”, amb la utilització d’elements quotidians  com a personatges i el tractament pla de la pintura  oferir un context narratiu més proper al còmic que a la pintura. La pregunta que ens aflora als llavis es CAP A ON ANEM?
-a Molló la fotografia en blanc i negre de tall expressionista ens pregunta  QUE ÉS L’EXILI? FINS QUAN CALDRÀ EXILIARSE? POT SER L’EXILI UN ESTAT DE VIDA PERMANENT?
-a Prats de Molló les paraules ens ofereixen un garbuix, un marc molt més teatralitzat. Un decorat on és passeja la misèria humana i també la solidaritat i la pietat. I la paraula, el lloc, la gent, fan que dins el possible guirigall un és pregunti: ÉS EL FINAL O EL PRINCIPI? o EL PRINCIPI DEL FINAL?
Aquestes preguntes, totes juntes, conformen el qüestionari de la exposició. I la nostra intenció és que  les exposicions paral•leles i  les diferents iniciatives que aniran sorgint puguin contestar-les, o al menys reformular-les  des d’avui.

Publica un comentari

Required fields are marked *
*
*

A %d bloguers els agrada això: